diumenge, 15 d’abril del 2012

ADÉU A LA FINAL A 8 PER 2ON ANY CONSECUTIU

El Roncato Club Patí Vic s’ho va deixar tot damunt la pista, però no va poder evitar la derrota davant un Benfica que va ser superior a la segona part. Els vigatans s’ho jugaven tot a Portugal i havien de guanyar si volien classificar-se per la final a 8 de la Copa d’Europa com ja han fet altres equips catalans. El Vic, però, no va poder vèncer al Benfica tot i avançar-se a l’inici del segon temps i la derrota final, per 5 a 1, va ser massa dolorosa per acomiadar-se de la màxima competició europea.

El partit va començar amb igualtat damunt la pista. El Benfica jugava sense pressió i tot aquest factor requeia sobre un Vic nerviós per obrir el marcador i intentar gestionar l’avantatge. En el primer temps, però, als vigatans els costava arribar a la porteria visitant i el porter local, Ricardo Silva, aturava tots els xuts llunyans amb el què el Roncato mirava de superar la ben establerta defensa portuguesa. Al contraatac, Titi, Lucas i Pla també van poder obrir la llauna però es va arribar al descans sense gols a l’electrònic.

A la represa, el partit va seguir la mateixa línia fins que, al 32, Titi Roca va obrir el marcador pels visitants al culminar un fantàstic contraatac articulat per Bancells i Lucas Ordóñez. El gol va anar molt bé a un Vic que va intentat gestionar l’avantatge defensant-se correctament i esperant les seves opcions al contraatac per mirar d’ampliar el marcador. Titi va tenir una altra clara ocasió en un u contra u davant el porter local per marcar el segon, però a l’acció següent el Benfica va empatar amb un gol de Diogo. L’empat va fer retrocedir al Roncato i això va permetre als locals sovintejar la porteria d’un Grau que va encaixar dos gols desafortunats –el segon de falta directa- en dos minuts que van sentenciar el matx per l’equip portuguès.

En els darrers compassos de matx, els locals van fer dos gols més, un d’ells de penal, que van ampliar l’avantatge fins al definitiu 5 a 1. Un resultat excessiu i poc pensat tenint en compte que el Vic s’havia avançat amb un gol al 32, quedant només 18 minuts per al final.

Ara, però, una vegada oblidat el somni de ser a la final de la Copa d’Europa, cal centrar-se en la lliga per mirar de dignificar un equip que ha tingut mala sort en masses ocasions aquesta temporada.

S.L. BENFICA (POR): Ricardo Silva, Valter Neves -cap,Carlos López,Sergio Silva i Claudio Filho. També van jugar  Esteban Abalos, Joao Rodrigues, Luis Viana i Diogo Rafael.

RONCATO PATÍ VIC: Carles Grau,Borja López, Romà Bancells,Lucas Ordoñez i Titi Roca - cap. També van jugar  Jordi Carbó,Sergi Pla i Miquel Masoliver.

Gols: Titi Roca - cap Minut 32:54 : 0- 1 / Diogo Rafael Minut 34:47 : 1- 1 / Sergio Silva Minut 36:55 : 2- 1 / Carlos López Minut 39:59 : 3- 1 / Sergio Silva Minut 42:48 : 4- 1 / Joao Rodrigues Minut 48:35 : 5- 1 /

Arbitres:ULDERICO BARBARISI & FRANCO FERRARI (ITA)

Els jugadors del Benfica celebrant un dels cinc gols.