diumenge, 29 d’abril del 2012

EMPAT JUST !!!

El CP Vic ha sumat, en els dos últims partits, dos punts vitals en els darrers segons. Gerard Pujol ha canviat la mentalitat d’uns jugadors que ara s’ho deixen tot damunt la pista fins el darrer segon de partit i això ha ajudat a transformar l’equip de tal manera que, si abans es perdien punts en els últims compassos de partit, ara se’n guanyen. El gol que col•locava el definitiu empat a dos davant l’Igualada va arribar trenta segons abans que sonés la botzina d’un Pavelló Olímpic que dissabte va tornar a veure, moltes tardes després, un gran partit d’hoquei.

El Vic necessitava seguir sumant punts per assegurar-se la permanència en una temporada que tothom desitja que acabi ja. Des de la llotja, Carlos Figueroa es mirava el partit i simbolitzava el passat del conjunt vigatà que el dissabte es va retrobar amb un nivell semblant al de temporades anteriors. Que el partit davant l’Igualada no seria fàcil, ho van veure els homes de Pujol des del primer moment, però també van poder copsar que, si jugaven al seu millor nivell, podien causar problemes a un dels equips de la part alta. El matx va esdevenir, des del xiulet inicial, un enfrontament igualat amb anades i vingudes i un important reguitzell d’ocasions al contraatac pels dos equips que els porters desbarataven. Carles Grau va estar a un nivell espectacular, però el porter dels de l’Anoia no va voler ser menys i als sis minuts de partit va aturar un penal llançat per Titi Roca. El gol podia caure per qualsevol de les dues bandes i, finalment, Bancells va optar per desencallar la balança amb una gran jugada individual que Pla va transformar en gol. El Vic semblava haver fet el més difícil, però no va saber pausar el partit i transformar-lo en un enfrontament de ritme més baix que l’ajudés a aguantar el resultat. Les anades i vingudes van continuar i el partit va pujar de to fet que va ajudar a que els dos conjunts es carreguessin de faltes.

Degut a això, i després que Lucas fallés un penal, l’Igualada va disposar d’una falta directa que Pelícano no va saber transformar. Minuts després, però, el jugador igualadí es va poder refer de l’errada marcant el gol de l’empat (15’) amb el què finalitzaria la primera part. A la represa, el joc va continuar en la mateixa línia i els atacs s’anaven succeint a les dues porteries. En un contraatac després d’una pèrdua de pilota local, Rocasalbas va culminar la remuntada pels visitants (32’). El Vic, tot i el gol, no es va rendir i va seguir oferint joc i espectacle. Lucas, en el 38, no va ser capaç de transformar una falta directe que hauria pogut suposar l’empat, i mentrestant els contraatacs conduits per Titi o Bancells sempre es topaven amb l’excel•lent actuació de Roger Fernández. Al Roncato no li va quedar cap altra opció que tirar de l’èpica en els darrers compassos de matx i, completament bolcat a l’atac com en la darrera jornada, va aconseguir l’empat a falta de trenta segons pel final amb un gol de Romà Bancells que posava la cirereta a una excel•lent actuació del vigatà en el partit d’ahir.

Finalment, el CP Vic va sumar un punt en un gran partit en què els homes de Gerard Pujol van recuperar l’actitud lluitadora i el caràcter guanyador que els han d’ajudar a afrontar el final de temporada amb noves aspiracions.

RONCATO PATÍ VIC 2 (1/1) Carles Grau, Borja Lòpez,Titi Roca, Romà Bancells (1),Sergi Pla (1), equip inicial. Jordi Carbó i Lucas Ordoñez.

IGUALADA HC 2 (1/1) R.Fernàndez, Ton Baliu, Navarro, Edu i Formatjé, equip inicial. Dani, Pelicano (1), Rocasalbas (1). Larios i Vera.

GOLS: 1-0 Pla (m 9.45), 1-1 Pelicano, penal (m 15). SEGONA PART. 1-2 Rocasalbas (m 7.33), 2-2 Bancells (m 24.25).

Lucas Ordoñez davant del porter Fernàndez amb al llençament de penal errat pel jugador local.