diumenge, 3 de maig del 2015

A LA FINAL DE LA CHAMPIONS !!

Un gol d'or de Mia Ordeig en la primera part de la pròrroga va classificar ahir el Vic per a la final de la lliga europea, el colofó d'una temporada per emmarcar. El Porto, un dels grans d'Europa, sortia com a favorit, però el conjunt de Ferran Pujalte va saber capgirar la tendència presumptament natural dels esdeveniments i va donar una altra sorpresa. Durant el temps reglamentari, l'estilet del Vic va ser Cristian Rodríguez (2)

El PalaSind de Bassano del Grappa va veure una primera semifinal entre el Vic i el Porto en què els catalans van erigir-se com a amos de la primera part i a la segona van despertar-se els portuguesos. Inicialment tancats en defensa, de mica en mica el Vic va anar apujant la defensa, fet que va obligar el Porto a provar llançaments de
lluny. Els contraatacs i la mobilitat de bola dels vigatans els va permetre trencar la tancada defensa del Porto i culminar la majoria de les accions amb xut. El Porto va anar a remolc, li va costar trobar espais i generar ocasions. Les accions més perilloses van ser del Vic, amb Cristian Rodríguez com a principal protagonista, buscant Titi al segon pal, xutant des de dins de l'àrea i canviant la trajectòria a xuts de lluny. José Rafael Rafa va tenir l'ocasió més clara del Porto al primer temps en un tres per tres en què Carles Grau la hi va aturar amb el casc.

La segona part va ser la dels gols. Ferran Font va tenir la primera ocasió amb un doble llançament en una acció embolicada dins l'àrea i, en la continuació, Reinaldo Ventura va marxar sol però va topar amb Grau. Caio va buscar el gol en múltiples ocasions, rematant des de dins de l'àrea i en un dos contra un. Quan més actiu estava el Porto va arribar el gol de jugada personal de Cristian Rodríguez. Al 31' va entrar sol a l'àrea en diagonal per batre amb un xut ras Edo aprofitant que Jorge Silva li tapava la visió.

El gol va anar precedit dels minuts més elèctrics. De nou els xuts a distància van combinar-se amb una bola al pal d'Hélder Nunes després de driblar els defensors. Al 39' Mia Ordeig va tocar la bola amb el patí dins de l'àrea i va donar el penal amb què Ventura va empatar el partit amb un llançament ajustat a la creueta. El 40 va ser el minut de la bogeria. Venint des del darrere, Mia Ordeig va lluitar per una bola, mentre queia va connectar i Cristian Rodríguez, al segon pal, la va acabar de posar a dins. El 2-1 va durar cinquanta-tres segons, fins que Helder Nunes va engaltar un obús que entre Jorge Silva i Romà Bancells van enviar al fons de la porteria del Vic. Quan faltaven set minuts per al final va arribar un nou penal per als portuguesos, però aquest cop Grau va endevinar el xut a Ventura.

El 2-2 va portar la semifinal a la pròrroga. El Vic va estar amb 9 faltes des del minut 42. Això va condicionar el seu joc en el temps afegit i va veure com el Porto tenia més facilitat per buscar el tercer. A 39 segons del final del primer temps de la pròrroga els de Ferran Pujalte van provar una jugada assajada: Cristian Rodríguez va penjar una bola a dins de l'àrea que Mia Ordeig va rematar per fer el 3-2 i portar el Vic a la tercera final de la lliga europea de la seva història.

Club Patí Vic:Carles Grau, Titi Roca, Mia Ordeig, Bancells i Cristian Rodríguez. També van jugar David Torres, Jorid  Burgaya i  Ferran Font.

PORTO: Edo, Reinaldo Ventura, Moreira, Barreiros i Caio. També van jugar Silva, Hélder Nunes i Rafa.

GOLS: 1-0 (31') Cristian Rodríguez. 1-1 (39') Reinaldo Ventura, de penal. 2-1 (40') Cristian Rodríguez. 2-2 (40') Hélder Nunes. 3-2 (54') Ordeig.

ÀRBITRES: A. Eccelsi i F. Ferrari (Itàlia).

FALTES: 9 el Vic i 8 el Porto.