dilluns, 2 de març del 2015

LA COPA ES VIGATANA !!

Per quarta vegada en la seva història el Vic va guanyar la copa. Després de quatre dies intensos de competició el capità Titi Roca va poder aixecar el trofeu davant els seus companys i una afició entregada als seus colors. El Barça va ser un rival molt digne, va lluitar per la victòria i va tenir bones ocasions. La final va estar marcada per la bona actuació de les defenses i les grans aturades dels dos porters, en especial de Carles Grau, del Vic, que amb les seves intervencions va impedir que els blaugrana concretessin les seves ocasions de perill, i va ser escollit millor jugador de la final.
La final es va iniciar amb els dos conjunts centrats especialment en defensa per intentar evitar errades i així donar un avantatge al rival. Els osonencs van ser els primers que van tenir alguna ocasió clara, com un xut de Cristian Rodríguez i dues rematades de Titi Roca. Als blaugrana els costava un xic més arribar davant la porteria osonenca, però ho van acabar fent, i llavors es va començar a veure un Carles Grau molt encertat que va refusar rematades de Matías Pascual i Marc Gual amb molt de perill. L'ocasió més clara del Vic va arribar en el minut 19 de partit amb una rematada de Mia Ordeig al travesser. Els dos conjunts van anar acumulant faltes d'equip a la par i van arribar a un minut del descans amb nou faltes cada un. Quan faltaven 40 segons per acabar la primera meitat el Barça va fer la desena i el Vic va disposar d'una falta directa per inaugurar el marcador. Ferran Font –que va marcar de falta directa el gol d'or de la semifinal–, va ser l'encarregat de llançar-la, va superar el porter blaugrana Sergi Fernández i va avançar el seu equip just abans d'arribar-se a la meitat de la final.
Amb el marcador a favor els osonencs van iniciar la segona part amb molta energia i van anar de cara a la porteria rival. Només havien passat tres minuts quan David Torres va marcar el 2-0. Els blaugrana no es van posar nerviosos ja que sabien que el seu rival estava a una sola falta d'arribar a la desena i de tenir una falta directa en contra. La falta va arribar un parell de minuts després. Pablo Álvarez va ser l'encarregat de llançar-la però el porter Carles Grau va aturar la bola. Els blaugrana volien un gol per tornar a entrar de ple en el partit i en la lluita pel títol, i aquest va arribar poc després en una rematada de Sergi Panadero. El 2-1 va portar molta emoció als divuit minuts de partit que encara s'havien de disputar, ja que els dos equips van tenir ocasions de gol. Titi Roca va disposar d'una doble ocasió que el porter blaugrana Sergi Fernández va resoldre bé, i Sergi Panadero va tornar a posar a prova Carles Grau. A només vuit minuts del final el Vic va cometre la quinzena falta i el Barça va tenir una falta directa per empatar, però Raúl Marín la va desaprofitar. Dos minuts després va ser el Vic qui va tenir una nova falta directa, però aquest cop no va marcar. El partit es va mantenir viu fins al darrer minut i Carles Grau va tornar a mostrar la seva qualitat amb un parell de grans aturades que van acabar donant el títol al seu equip.

CLUB PATÍ VIC: Carles Grau / Mia Ordeig / Romà Bancells / Titi Roca © / Cristian Rodríguez / - ei. Jordi Burgaya / David Torres / Ferran Font /

F.C. Barcelona: Sergi Fernández / Matias Pascual / Marc Gual / Sergi Panadero / Pablo Alvarez / - ei. Reinaldo García / Xavier Barroso / Raül Marín /

Gols: Ferran Font Minut 24:24 : 1- 0 / David Torres Minut 27:14 : 2- 0 / Sergi Panadero Minut 31:05 : 2- 1 /

Arbitres:G. Sandoval i I. Sanz (T. Mad.) .